Köttbullar med medelhavssmaker
De här smarriga köttbullarna både doftar och smakar av goda kryddor. Sen att de också innehåller halloumi gör ju inte saken sämre. Använd gärna lammfärs och servera med couscous och en kall yoghurtsås, smaksatt med lime och honung.
Ingredienser, 4 portioner:
500 g köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
100 g halloumi
0.5 dl färsk persilja
1 tsk spiskummin
1,5 msk torkad oregano
1 tsk mynta
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
Gör så här:
Ingredienser, 4 portioner:
500 g köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
100 g halloumi
0.5 dl färsk persilja
1 tsk spiskummin
1,5 msk torkad oregano
1 tsk mynta
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
Gör så här:
- Finhacka lök och persilja. Riv ost och vitlök. Blanda ihopa tillsammans med kryddor.Tillsätt färs och ägg och blanda väl.
- Forma färsen till pannbiffar/köttbullar i valfri storlek. Stek i lite olivolja eller smör. Strö över hackad persilja.
Kommentarer
Skicka en kommentar