Soppa med rostade rotfrukter

En riktigt god soppa som innehåller rotfrukter och tomater som först har rostats i ugnen. Resultatet blir en fyllig soppa med mycket smak. 




Ingredienser:
1 rödlök
2 paprikor
2 morötter
1 palsternackor
250 g körsbärstomater
Olivolja
1/2 citron
2 tsk torkad timjan
Flingsalt
1 liter grönsaksbuljong
Fetaost
Ärtskott
Rostade solrosfrön
Färsk timjan

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C.
Skala och skär lök i klyftor.
Skär paprikor i grova bitar och morötter och palsternacka i stavar.
Lägg lök, paprika, rotfrukter och tomater på en bakpappersklädd plåt.
Ringla över olja och pressa över citron.
Krydda med timjan, salt och peppar.
Blanda runt.
Rosta mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Häll över i en kastrull och mixa till önskvärd konsistens.
Tillsätt grönsaksbuljong och låt soppan koka upp.
Om soppan känns för tjock tillsätt mer vatten.
Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med ärtskott, rostade solrosfrön, fetaost och färsk timjan.

Kommentarer