Italiensk kyckling i tomatsås

En pastarätt som går ganska fort att tillaga och den smakar mycket av både tomat och basilika. 


Ingredienser:
4 st kycklingfiléer
Salt
Svartpeppar
1 st gul lök
1-2 st vitlöksklyftor
1 burk körsbärstomater
1 fp matlagningsgrädde
2 tsk oregano
1 st kycklingbuljongtärning
1 nypa socker
Rostade pinjenötter
Färsk basilika
Parmesanost
Tagliatelle

Gör så här:
Krydda kycklingen med salt och peppar.
Stek filéerna så att de får färg.
Lägg på fat.
Finhacka lök och riv eller pressa vitlök och stek i olivolja utan att det tar färg.
Häll på tomat och smula ner buljongtärning och oregano.
Puttra på en liten stund.
Häll i grädde och nypan med socker.
Rör runt och lägg sedan i kycklingen och småkoka tills kycklingen är klar, ca 10 minuter.
Hacka basilika och strö över kycklingen tillsammans med pinjenötter.
Servera med tagliatelle och nyriven parmesan.


Kommentarer