Röding med ljummen potatissallad

Kvällens middag var god vill jag lova. Röding och smak av citron, dill, gräslök och rejält med löjrom. Kan ju nästan inte bli bättre.


Ingredienser, 2 pers:
2 rödingfiléer (med skinnet kvar)
Flingsalt
Citronpeppar
Deliktesspotatis
Haricots verts
Rädisor
Dill
1 dl crème fraiche, valfri fetthalt
0,5 dl matlagningsgrädde, valfri fetthalt
0,5 fiskbuljongtärning
Citron
Löjrom
2 msk gräslök
Salt
Peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.
Krydda fisken och lägg i smord form med skinnsidan uppåt.
In i ugnen i ca 15 minuter.
Dra försiktigt bort skinnet.

Koka potatis. Låt haricots verts puttra med sista minuterna. Rinn av vattnet.
Skiva rädisor.
Stek potatis, bönor och rädisor snabbt i lite smör. Klipp över färsk dill och strö över lite flingsalt.

Sås: Koka upp crème fraiche, matlagningsgrädde och fiskbuljong. Smaka av med pressad citron, salt och peppar. Blanda ner löjrom och finklippt gräslök.

Kommentarer