Rödbetssallad med linser och fetaost

Idag är det måndag och vi äter vegetariskt. Här kommer ett recept på en matig sallad med smak av mynta och oregano. Ät som den är med varma rödbetor men den är god också kall. 
Passar också som en bufférätt.


Ingredienser:
1 fp förkokta rödbetor, 500 g
Olivolja
Linser, t ex Zeta Ekologiska 380 g
1 påse bladspenat
1 rödlök
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
2 tsk torkad oregano
Färsk mynta
Flingsalt
Svartpeppar
1 fp fetaost
2 msk pinjenötter, rostade

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär rödbetorna i klyftor och lägg i ugnsform.
Ringla över olivolja och in i ugnen i 15 minuter.
Häll av linserna i ett durkslag och skölj i vatten.
Skiva rödlök, hacka mynta och blanda med spenat, linser och oregano.
Rör ihop olivolja och citronsaft och häll över salladen och blanda runt ordentligt.
Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt de varma betorna.
Bryt fetaosten i mindre bitar och toppa salladen med ost och nötter.

Kommentarer