Spaghetti Frutti di Mare

Vi lagade skaldjurspaella för några dagar sedan och då blev det över en del skaldjur som musslor, räkor och bläckfisk i frysen. Det blir jättebra till en skaldjurspasta och idag räcker maten till två-personer.


Ingredienser:
Spagetti
2 schalottenlökar
Valfri mängd chili
1 vitlöksklyfta
1 tsk Tomatpure
Ca 300 g blandade och skalade skaldjur, t.ex. musslor, bläckfisk och räkor.
1 dl fiskbuljong
0.5 dl Vitt vin
1 halv burk hela tomater
Salt, vitpeppar
Hackad persilja

Gör så här:

  1. Koka pastan al dente i saltat vatten.
  2. Finhacka lök, vitlök och chili och bryn i olja någon minut. Tillsätt tomatpure och fräs på en liten stund till. Häll i vin, fiskfond och tomater och koka ihop i ca 10 minuter. Krossa tomaterna med sleven. 
  3. Lägg ner bläckfisk och musslor och låt puttra 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. 
  4. Blanda ner spaghetti och skalade räkor i den varma såsen och blanda väl.
  5. Lägg upp på tallrikar och strö över hackad persilja.

Kommentarer