Klassiska Kladdkakan goes Bananas

Övermogna bananer har vi flera av hemma just nu och några bananer skivar jag och fryser in. Perfekt att ta fram till smoothie och resten mosar jag och blandar ner i kladdkakan. Kakan kan med fördel stå ett dygn innan servering. Servera med vaniljglass eller fluffigt vispad grädde.

Ingredienser:
150 g smör
2 ägg
2 mogna bananer
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 nypa salt
Ca 100 g Marabou mjölkchoklad
1 näve valnötter

Gör så här: 
  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Mosa bananerna. Vispa ägg och socker vitt och blanda sedan i det smälta smöret. Tillsätt bananmoset och blanda väl. 
  3. Blanda ihop mjöl, kakao och salt och sikta ner i smeten. Rör ihop försiktigt. 
  4. Häll smeten i formen och grädda ca 25 minuter, bananerna gör ju att kakan måste gräddas lite längre än en vanlig kladdkaka. Sedan beror det ju på ugn och hur kladdig din kaka ska vara.
  5. Hacka choklad och valnötter var för sig. Strö chokladen över den varma kakan och bred ut med en kniv till ett täckt lager. Strö över hackade valnötter. 

Kommentarer