Köttbullar i tomatsås

1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 burk tomat
2 tomater
1 näve basilikablad
1 näve persilja
Svartpeppar
En nypa socker
Salt

Grovhacka lök och vitlök och fräs i lite olivolja i en gryta. Häll över en burk tomater, grovhackade färska tomater, finhackade örter, socker och krydda med salt och peppar. Låt puttra i  minst en halvtimme under lock. Mixa sedan såsen och späd med vatten om det behövs. Krydda med mer salt och peppar om det behövs!

Gör köttbullarna under tiden:
5 hg köttfärs
4 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
1,5 dl mjölk
1,5 tsk salt
1 ägg
1 liten gul lök, finfint hackad
1 vitlök, riven
Oregano
Svartpeppar

Blanda ihop ströbröd, potatismjöl och mjölk. Låt stå och dra i ca 10 minuter. Lägg i köttfärs och salt och blanda väl. Rör sedan ner ägg, lök, vitlök, oregano och svartpeppar. Blanda ihop allt och forma till lite större köttbullar. Stek lite lätt i olivolja, så att det blir lite yta.
Lägg ner i tomatsåsen och puttra under lock tills köttbullarna är genomstekta.
Servera med tagliatelle och riven parmesan.


Kommentarer