Grillad lax med äppelsallad

Idag står det lax på menyn. Jag snabbgravar laxen i ett par timmar för att sedan grilla i stekpannan.
Till laxen blir det en äppelsallad vilket är alldeles lagom åt mig men andra i familjen kompletterar med potatis och en yoghurtsås med citron.

Snabbgravad lax:
ca 8 hg laxsida
0,5 tsk vitpeppar
1 msk salt
0,5 msk socker
Färsk dill
1 citron

Blanda socker, salt och peppar och gnid in blandningen i laxen. Lägg på dillkvistar och skivad citron. In med allt i en plastpåse. Lägg något tungt ovanpå, jag använder en kokbok. Ställ in kylen tills det är dags att tillaga!


Ta bort dill och citron och skär upp laxsidan i portionsbitar. Stek i lite olja. Det går också bra att ugnsbaka hela laxsidan i ugnen.

Äppelsallad:
3 äpplen, skalad och skuten i mindre bitar
1,5 msk kapris
1 liten rödlök, finhackad
1 näve finhackad dill

Rör ihop alltsammans och blanda sedan ihop
2 msk olivolja och lite citronsaft. Häll över
salladen och smaka av med salt och peppar.


Kommentarer