Älgfärsbiffar

Söndagsmiddag!!

Färsbiffar av älg:
4 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
1,5 dl mjölk
500 g älgfärs
1,5 tsk salt
1 ägg
2 finfint hackade schalottenlökar
1 krm svartpeppar

Sås med smak av vilt:
3 dl matlagningsgrädde
2,5 msk viltfond
1,5 tsk soja
Salt och peppar
0,5-1 dl lingon (frysta som har tinats går jättebra)
ev. en näve kantareller (jag använde torkade mest som garnering)
Persilja, finhackad
  • Blanda ströbröd, potatismjöl och mjöl i en skål. Låt stå och svälla i minst 10 minuter.
  • Häll i salt, blanda runt och lägg sedan i färsen. Blanda ordentligt men inte för länge.
  • Till sist blandas ägg, lök och peppar med färsen och forma sedan biffar.
  • Stek i smör på båda sidor, lägg över på tallrik.
Häll i matlagningsgrädde i stekpannan och smaka av med viltfond, soja, salt och peppar. Lägg i färsbiffarna i såsen och puttra någon minut. Lägg sedan över lingon, kantareller och finhackad persilja.

Som tillbehör hade vi små delikatessmandelpotatisar, lingonchuntey och haricot verts!

Kommentarer