Älgfärsbiffar
Söndagsmiddag!!
Färsbiffar av älg:
4 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
1,5 dl mjölk
500 g älgfärs
1,5 tsk salt
1 ägg
2 finfint hackade schalottenlökar
1 krm svartpeppar
Sås med smak av vilt:
3 dl matlagningsgrädde
2,5 msk viltfond
1,5 tsk soja
Salt och peppar
0,5-1 dl lingon (frysta som har tinats går jättebra)
ev. en näve kantareller (jag använde torkade mest som garnering)
Persilja, finhackad
Som tillbehör hade vi små delikatessmandelpotatisar, lingonchuntey och haricot verts!
Färsbiffar av älg:
4 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
1,5 dl mjölk
500 g älgfärs
1,5 tsk salt
1 ägg
2 finfint hackade schalottenlökar
1 krm svartpeppar
Sås med smak av vilt:
3 dl matlagningsgrädde
2,5 msk viltfond
1,5 tsk soja
Salt och peppar
0,5-1 dl lingon (frysta som har tinats går jättebra)
ev. en näve kantareller (jag använde torkade mest som garnering)
Persilja, finhackad
- Blanda ströbröd, potatismjöl och mjöl i en skål. Låt stå och svälla i minst 10 minuter.
- Häll i salt, blanda runt och lägg sedan i färsen. Blanda ordentligt men inte för länge.
- Till sist blandas ägg, lök och peppar med färsen och forma sedan biffar.
- Stek i smör på båda sidor, lägg över på tallrik.
Som tillbehör hade vi små delikatessmandelpotatisar, lingonchuntey och haricot verts!
Kommentarer
Skicka en kommentar