Zucchinigratäng a´la Eva

Skiva 2 stycken zucchini. Lägg på hushållspapper och salta skivorna, för att dra ur vätska. Stek 300 gram köttfärs, lite buljong och en skvätt vatten i en stekpanna. Skiva champinjoner, hackad rödlök, riven vitlök och fräs i olivolja. Häll på krossade tomater och rör runt. Salta och dra några tag med svartpepparkvarnen. Hacka en näve färsk persilja och blanda ner i tomatröran.
Lägg hälften av zucchiniskivorna i en form som är smörjd med lite olivolja. Lägg över köttfärsen och bred sedan ut tomatröran och sedan är det dags för resten av zucchinin.
Mosa 200 gram grekisk getost och blanda med matlagningsyoghurt. Hacka en näve koriander och en näve persilja och blanda ner i yoghurtröran, salta och peppra. (Nästa gång ska jag prova att ha i lite flytande honung). Bred ost och yoghurtröran över zucchinin.
Gratinera i 200 grader i ca 10 minuter!
Skiva goda tomater och grovtärna 1 avocado, lägg upp på fint fat. Toppa med hackad rödlök, oliver och färsk persilja. Droppa över lite god olivolja och strö över flingsalt och svartpeppar. Servera med ett bröd.

Kommentarer