Hummersallad

Fräsch hummersallad med avokado och mango. Servera med dressing och varför inte lite gott bubbel i glaset.


Ingredienser:
Dressing:
Creme fraiche
Majonnäs
Chilisås
Salt och peppar
Sallad:
Avokado
Mango
Citron
Chili
Salt
Pinjenötter
Bröd
Vitlök
Dill
Hummer

Gör så här:
Börja med dressingen:
  1. Blanda ihop 4 delar creme fraiche med 1 del majonnäs och 1 del chilisås. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skiva avokado och mango och blanda med saft från citron, chili efter egen smak och salt och låt stå och dra en stund. 
  3. Rosta pinjenötter. 
  4. Gnid brödskivor med vitlök, kantskär och skär i bitar och stek krutongerna gyllenbruna. Klipp över färsk dill. 
  5. Rensa hummer på kött och skär i bitar.
  6. Lägg blandad sallad på ett fat tillsammans med avokado, mango och hummerkött.
  7. Strö över pinjenötter och brödkrutonger.

Kommentarer