Filmjölkslimpa

Filmjölksbröd som går snabbt att förbereda och sedan in i ugnen i ca timme. Receptet går givetvis att dubbla om du vill göra två bröd på en gång.


Ingredienser:
1 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 dl rågsikt
1 dl solroskärnor
0,5 dl linfrön, hela
1 dl pumpakärnor
1 tsk salt
1,5 tsk bikarbonat
1 dl russin
1 dl sirap, hälften mörk, hälften ljus
5 dl filmjölk

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en brödform.
Rör ihop alla torra ingredienser i en skål.
Tillsätt sirap och filmjölk och blanda ihop till en klibbig smet.
Häll i brödform och strö över solroskärnor.
Grädda längst ner i ugnen i cirka en timme. Känn med sticka så brödet är torrt.
Lägg på bakplåtspapper om brödet blir för mörkt.
Låt bröder svalna på galler under bakduk.

Kommentarer