Chili con carne

Receptet räcker gott och väl till 6 personer


Ingredienser:
400 g färs
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
Purjolök
1 grön paprika
1 röd paprika
1 burk krossade tomater, ca 400 g
2 msk chilisås
1 tsk salt
3 tsk chilipulver
1,5 tsk spiskummin
1 tsk oregano
1 köttbuljongtärning
1 liter vatten
2 fp bönor, à ca 400 g
½ dl hackad färsk persilja
salt och peppar

Gör så här
Bryn vitlök, lök, purjolök, paprika och färs i olja i en rymlig kastrull eller gryta.
Tillsätt krossade tomater, chilisås, kryddor, buljong och vatten.
Koka på svag värme 15-20 minuter, rör om då och då.
Tillsätt bönorna och koka ytterligare 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar och strö över persilja.
Servera med gott bröd.

Kommentarer