Fisk i ugn med rödbetor och andra grekiska smaker

I den här fiskrätten samsas mina favoritörter med rödbetor, fetaost och röd lök. Det är lite Grekland över rätten.



Ingredienser till 4 personer:
5-6 hg torskrygg i portionsbitar
500 g förkokta rödbetor
1 liten rödlök
Ca 200 g philadelphiaost 11%
1 vitlöksklyfta
1 näve färska örter oregano, mynta, persilja
Citronpeppar
100 g fetaost
Ev. rostade valnötter

Gör så här:
Lägg torsk i en oljad ugnsform, salta och peppar, gärna citronpeppar.
Klyfta rödbetor och skiva rödlök och lägg runt fisken.
Mixa ihop philadelphiaost med vitlök, örter och oregano (spara lite till garnering) och bred ut över fisken.
Smula över fetaost och in i ugnen, 175 g i ca 15-20 minuter, tills fisken är klar.
Strö över resten av örterna och rostade valnötter.

Kommentarer