Fiskburgare

Ett bra alternativ till vanliga hamburgare och dessutom går det snabbt att tillaga. Jag använder färsk fisk men går även bra med fryst.


Ingredienser:
200 g lax
200 g torsk
0,5-1 tsk salt
1 krm citronpeppar
1 msk dill
1 ägg
2 msk mjölk
Panering:
Ströbröd
Dressing:
2 dl gräddfil
1 msk majonnäs
2 msk bostongurka
Tillbehör:
Hamburgerbröd
Sallad
Tomat
Rostad lök

Gör så här:
Blanda ihop gräddfil, majonnäs och gurka till dressingen och  ställ åt sidan.
Mixa ihop fisk, kryddor, ägg och mjölk och forma färsen till fyra burgare.
Vänd i ströbröd och stek burgarna försiktigt i ca två minuter på varje sida.
Servera fiskburgare och dressing med varma bröd och övriga tillbehör.

Kommentarer