Födelsedagskalas
"Älskade dottern fyller 15 år. Idag firar vi med släkt och vänner och till efterrätt bjuder vi på en fyllig och lite kladdig chokladtårta med daimgrädde."
200 gram smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl (150 g) vetemjöl
1 tsk bakpulver
Daimgrädde:
2,5 dl vispgrädde
1,5 msk florsocker
1,5 msk kakao
2 förpackningar daim (4 bitar)
Gör så här:
- Smält smöret, bryt chokladen i mindre bitar och låt smälta ner i smöret. Blanda till en jämn smet och låt svalna lite.
- Smörj en rund bakform med löstagbar kant. Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och socker fluffigt. Vänd ner smörblandningen försiktigt och blanda runt.
- Blanda mjöl och bakpulver, rör ner i smeten och rör till en slät massa. (Sikta gärna mjölblandningen så slipper du mjölklumpar.)
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 14-15 minuter. Låt svalna helt, kakan kan gärna stå i kylen över natten.
- Lossa kakan ur formen.
- Vispa grädden fluffig tillsammans med florsocker och kakao. Krossa daimen grovt, (spara lite till dekoration) och vänd ner i grädden. Bred grädden över kakan och dekorera med krossad daim.
Kommentarer
Skicka en kommentar