Kusinmys, bullar, sugrör, kantareller, röding, gosedjur, semesterprat......

"Vi har haft en  mysig söndagseftermiddag tillsammans med småkusinerna och deras föräldrar. Röding och kantareller fanns i kylen och det passade ju bra när gästerna stannade kvar på en spontanmiddag. Vi fick en kallpressad rapsolja med citron i present och den passade jättebra att ringla både över salladen och fisken."

Fylld röding i ugn:
2 rödingar, ca 6 hg/st
1 rödlök
1 knippe dill
1 citron
Rapsolja med citron
Salt och svarteppar

 Gör så här:
  • Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka lök och dill. Skiva citronen i tunna skivor.
  • Fyll fisken och lägg över några dillkvistar. Ringla över citronolja, salta och peppra och packa in i aluminiumfolie.

  •  Ställ in plåten i ugnen och låt stå i ca 20-30 minuter. Kontrollera att fisken är klar.
Kantarellröra:
  • Stek 400 gram kantareller i smör tillsammans med två finhackade schalottenlökar. Stek tills all vätska försvunnit.
  • Häll över 2 dl grädde, ca 1,5 msk viltfond, några droppar citronsaft, salt och peppar. Låt puttra någon minut, späd med mer grädde om det behövs.
  • Hacka persilja och blanda ner precis innan servering.
Servera rödingen tillsammans med kantarellröran, färskpotatis och en sallad!!

Kommentarer