Äppelkräm

"Jag har fått en papperskasse med äpplen av min syster S och ikväll gör jag äppelkräm. Tack för bidraget!" 


Räcker till 4-5 portioner
Ingredienser:
ca 3/4 kg äpplen
4 dl vatten
2-3 msk socker, beroende på hur söta äpplena är
1 bit hel kanel

Redning:
2 msk potatismjöl
2 msk vatten

Gör så här:
  • Skala och kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Koka upp vatten, socker och kanel. Lägg i äpplena och koka dem mjuka, dra bort kastrullen från plattan.  Ta bort kanelen. Mixa om du vill ha en slät kräm.
  • Rör ut potatismjölet i vattnet och tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning. Krämen ska sedan bara koka upp till första bubblan. Häll upp den och strö över lite socker så blir det inget skinn på ytan.
  • Servera kall eller ljummen med mjölk.

Kommentarer

Skicka en kommentar