Äppelkräm
"Jag har fått en papperskasse med äpplen av min syster S och ikväll gör jag äppelkräm. Tack för bidraget!"
Ingredienser:
ca 3/4 kg äpplen
4 dl vatten
2-3 msk socker, beroende på hur söta äpplena är
1 bit hel kanel
Redning:
2 msk potatismjöl
2 msk vatten
Gör så här:
- Skala och kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Koka upp vatten, socker och kanel. Lägg i äpplena och koka dem mjuka, dra bort kastrullen från plattan. Ta bort kanelen. Mixa om du vill ha en slät kräm.
- Rör ut potatismjölet i vattnet och tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning. Krämen ska sedan bara koka upp till första bubblan. Häll upp den och strö över lite socker så blir det inget skinn på ytan.
- Servera kall eller ljummen med mjölk.
Den blev kanongod!!
SvaraRadera