Evas chokladkaka

"Bjöd på den här kakan när vi hade gäster i fredags kväll. Det var en liten chansning att bjuda på en nykomponerad efterrätt men den blev lyckad och fatet var rensat. Jag tror att kakan med fördel kan göras dagen innan den ska bjudas på."

Ingredienser:
1 dl valnötter
50 gram smör
100 gram mörk choklad
1 msk kakao
2 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 ask hallon


Gör så här:
  • Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en form med löstagbar kant. Bröa formen med finkrossade valnötter.
  • Smält smör och choklad på svag värme, låt svalna.
  • Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, kakao, smör och choklad. Rör ihop til en slät smet. Häll smeten i formen. Stick ner lite hallon här och där.
  • In i ugnen i ca 20 minuter.
  • Låt kakan svalna. Garnera med hallon och pudra över lite florsocker.
  • Servera med en klick grädde.

Kommentarer