Lördagsmiddag

Idag har vi varit i båthamnen större delen av dagen och vårfixat inför sjösättning nästa helg. Lite lagom frusna blev vi och då passade det extra bra med köttgryta till middag 



Ingredienser:
600 g fläskfilé, putsad
1 paket bacon
3 st schalottenlök
1 klyfta vitlök
300 - 400 g champinjoner
2 tsk tomatpure
1-2 tsk sambal olek
1 tsk soja
1-2 msk kalvfond
1 vitt vin
2 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
Timjan

Gör så här:
  1. Putsa fläskfilén och skär i tunna skivor. Strimla bacon. Finhacka löken och skiva champinjonerna. 
  2. Bryn fläskfilén, krydda med svartpeppar. Lägg fläskfilén åt sidan medan du fräser bacon, lök och champinjoner. Lägg ner fläskfilén igen och tillsätt tomatpuré, sambal olek, soja, kalvfond, vin, grädde och creme fraiche. 
  3. Låt puttra tills fläskfilén är är helt klar, ca 5 minuter. Klipp över färsk timjan och servera tillsammans med t ex ugnspotatis eller och en sallad.
8

Kommentarer