Gott med förkokta rödbetor

Ikväll har vi ätit grillad lax och rostad rödbetssallad. Vi hade en förpackning förkokta rödbetor i kylen,  inte lika gott som färska men smidigt att ta till ibland och så slipper man ju skala och bli röd.
Enkelt och smarrigt och gott med ett glas kallt vitt vin till den som vill.


Ingredienser:
500 g förkokta rödbetor
Olivolja
100 g chevre
1,5 msk kapris
1,5 msk blandade örter (jag använde dill, gräslök, mynta och persilja)
2-3 msk yoghurt (jag använde turkisk)
Flytande honung
Salt, svartpeppar
Blandade salladsblad
1 näve valnötter
1 näve persilja

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Klyfta rödbetorna och placera på plåt med bakplåtspapper. Ringla över  och in med plåten i ugnen. Rosta betorna i ca 15 minuter.
  2. Mixa ihop ost, kapris, örter och youghurt. Smaka av med honung, salt och peppar.
  3. Fördela salladsblad på fat. Lägg ut rostade rödbetor, strö över hackade valnötter och persilja. Några varv på svartpepparkvarnen och sen klart att servera.
  4. Gott till t ex grillad lax.


Kommentarer