Lätt med omelett

Omelett, hur enkelt och gott är inte det? Passar både till frukost och lunch och är ju toppen om man ska kylskåpsrensa. Med ägg i kylen kan man alltid slänga ihop en enkel måltid och det är ju just så enkelt att alla kan göra en omelett.


Ingredienser till två personer:
4 ägg
Salt, svartpeppar, oregano
En liten rödlök, hackad
1 stor näve bladspenat
6 st körsbärstomater i skivor
1 halv paprika, skuren i mindre bitar
2 tsk tomatpure
Smör eller olja
6-8 skivor serranoskinka, går ju lika bra med annan skinka
Ev. bröd

Gör så här:

  1. Vispa ihop äggen lätt och krydda med salt och peppar.
  2. Fräs grönsakerna i olja eller smör en stund utan att de tar för mycket färg. Blanda ner  tomatpuré och några nypor oregano.
  3. Häll över äggblandningen och stek lugnt tills omeletten fått fin färg och ovansidan precis har stannat men gärna lite krämig. Lägg på skinka, strö över lite färsk persilja, några drag med pepparkvarnen och sedan är det klart att servera.


Kommentarer