Laxpasta Carbonara
Jag gillar att vara lite matsmart och använda mig av någon rest och ta det som finns i kylen och på så sätt testa nya maträtter. Jag hittade en bit grillad lax i frysen efter en tidigare middag så ikväll bjuder jag mannen på min variant av Laxpasta Carbonara.
Ingredienser till två portioner:
2 port pasta
1 liten rödlök, finhackad
200 gram lax
1 halv påse spenat
4 äggulor
2 dl mjölk/grädde (Grädde=mer krämigt)
0.5 msk citronsaft
2-3 dl riven västerbottenost
0.5 dl hackad dill och gräslök
Svartpeppar och salt
Gör så här:
- Koka pastan al dente, rinn av och lägg tillbaks i kastrullen under lock.
- Fräs löken mjuk i smör, tillsätt lax och spenat och lite svartpeppar på det. Fräs på en liten stund.
- Vispa ihop äggulor, mjölk, citronsaft, ost och örter i en skål. Häll ner i pastakastrullen tillsammans med laxröran. Blanda väl under svag uppvärmning tills pastan är krämig. Smaka av med salt och peppar.
- Toppa med nyriven västerbottenost och något varv med pepparkvarnen. Smaklig måltid!
Kommentarer
Skicka en kommentar