Hallå där........

"Nu är det länge sedan jag bloggade och därför är det dags för lite nya recept.
Ikväll har vi haft goda vänner på middag och avslutade med en frozen cheesecake, nästan som en glasstårta. Enkel att göra och kan förberedas, sånt gillar jag. 
I många andra recept ska man ju använda vispgrädde men jag använder kesella hallon.
Om man använder kesella naturell så går det utmärkt att smaksätta med t.ex. citron, någon form av alkohol, mixade bär, choklad eller vad som passar.
Frukt och bär är gott att servera till!"
 
 
 
Ingredienser:
 
3st ägg
1.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost, 12%
1 burk kesella med hallonsmak
4 st digestivekex
Jordgubbar
Citronmeliss
 
Gör så här:
 
  1. Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan.
  2. Vispa äggulor och socker till en fluffig smet. Blanda i philadelphiaost, kesella och vaniljsocker.
  3. Vispa äggvitorna till ett fast skum och rör ner i den andra smeten. Blanda runt försiktigt.
  4. Smula sönder kexen i t.ex. en mixer och lägg i form med löstagbar kant. Häll över smeten och ställ sedan in i frysen.
  5. Ta ut formen i rumstemperatur en stund före servering. Lossa kanten och garnera med jordgubbar och lite citronmeliss. Klart!
 
 

Kommentarer