Banankaka med frosting

Nu var det länge sedan jag bakade men ikväll var det precis den sortens avkoppling jag behövde. Gamla bananer fanns i fruktskålen vilket resulterade i en kaka. Blir nog godast dagen efter när den stått och "mojsat" till sig, även om den slank ner hos familjemedlemmarna innan den ens hunnit kallna.

Ingredienser:

2 ägg
1,5 dl farinsocker
100 g smör
2 mogna bananer, mosade
2 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Frosting:
150 gram Philadelphiaost
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kokos
0,5 dl valnötter, finhackade
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form, med löstagbar kant, med smör.
  2. Smält smöret och låt svalna lite grann.
  3. Vispa farinsocker och ägg fluffigt, tillsätt smöret.  
  4. Vänd ner bananerna och blanda ordentligt. Jag körde med elvispen.
  5. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt och rör ihop smeten väl. Vispa inte!
  6. Häll i smeten i formen och in i ugnen i ca 45 minuter. Känn efter med sticka att kakan känns torr. Låt svalna och lossa formen.
Frosting/topping:
  1. Mixa eller vispa ihop Philadelphiaosten och sockret. Bred ut över kakan och strö sedan över kokos och nötter.
  2. Ställ sedan kakan kallt så frostingen stelnar till sig lite.

Kommentarer