Saffransskorpor
"En god skorpa som smakar jul.
Varför inte lägga i en fin burk med snöre om och ge bort istället för julblomman? "
Ingredienser:
100 g smör
1,5 kuvert saffran
2 ägg
Skal av 2 apelsiner
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
80 gram pistagekärnor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och häll över i en bunke. Rör ner äggen och blanda ner saffranet.
- Tvätta apelsinerna och riv skalet och blanda med äggen.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och pistagekärnorna, ner med det i äggblandningen och blanda ihop till en deg.
- Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
- Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
- Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
- Förvara i burk.
Kommentarer
Skicka en kommentar