Saffransskorpor

"En god skorpa som smakar jul.
Varför inte lägga i en fin burk med snöre om och ge bort istället för julblomman? "


Ingredienser:
100 g smör
1,5 kuvert saffran
2 ägg
Skal av 2 apelsiner
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
80 gram pistagekärnor

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret och häll över i en bunke. Rör ner äggen och blanda ner saffranet.
  • Tvätta apelsinerna och riv skalet och blanda med äggen.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna och pistagekärnorna, ner med det i äggblandningen och blanda ihop till en deg.
  • Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
  • Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
  • Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
  • Förvara i burk. 

Kommentarer