Makaronpudding

"Makaronpudding har vi inte ätit på jättelänge men ikväll var det dags. Det här är ju perfekt att laga efter jul om man har skinkrester kvar. Varsågoda - recept på dagens middag."

ca 4 portioner
Ingredienser:
1,2 liter kokta gammaldags makaroner
1 bit purjolök
ca 200 gram kött t.ex julskinka
2 dl riven ost, gärna med mycket smak

Äggstanning:
3 ägg
4 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
ev. 1 nypa torkad oregano

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Smörj en ugnsfast form.
  • Skär purjolöken i tunna skivor. Skär köttet i små tärningar eller strimlor. Blanda allt med ost och makaroner. Lägg över i ugnsformen.
  • Vispa ihop ägg och mjölk, krydda med salt, peppar och ev. oregano. Häll över makaronerna.
  • Grädda i ugnen i ca 30 minuter eller tills puddingen har stadgat sig.

Kommentarer