Lussebullar

"Årets första lussebullar! Det här receptet ger saftiga bullar på grund av kesellan."

Ingredienser:
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g Kesella, mager
1-2 g saffran
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
17 dl vetemjöl (ca)
Till pensling: 1 ägg, russin

Gör så här:
  • Smula jästen i degbunken. 
  • Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken och låt allt bli fingervarmt.
  • Häll degspadet över jästen, rör om så att jästen löser sig.
  • Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet.
  • Arbeta degen smidig och låt den jäsa i 40 minuter. 
  • Baka ut till lussekatter eller vad du vill. Tryck ner russin. Lägg på bakpappersklädda plåtar och jäs under bakduk i ytterligare 40 minuter. 
  • Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i ugnen i ca 8 minuter.

Kommentarer