Kardemummaskorpor

"De här skorporna är inte så söta men de har en god smak av kardemumma. Blir ca 25 st."

Ingredienser:
125 gram smör
1/2 dl strösocker
1 ägg
3 dl havregryn
3 dl vetemjöl
Knappt 2 tsk bakpulver
3 tsk kardemumma
1,5 dl mjölk.

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Rör smör och socker vitt och poröst. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt detta till smeten tillsammans med mjölken. Arbeta ihop till en deg.
  • Forma två längder och lägg på smord eller pappersklädd plåt.
  • Grädda i ca 20 minuter.
  • Efter 20 minuter, ta ut plåten och sänk värmen till 100 grader. Skär längderna i sneda snittar. Torka skorporna i ca 40 minuter. Skorporna ska vara helt torra.
  • Förvara skorporna i burk med lock.

Kommentarer