Kycklingsallad med avocado och apelsin

"Igår kväll åt vi den här fräscha salladen. Jag tror att det är en sallad som vi kommer att äta flera gånger och framförallt i sommar. Vill man inte ha apelsin i byter man bara ut mot annan frukt beroende på säsong. Solmogna persikor är säkert jättegott till."

1 grillad kyckling
3 apelsiner
2 avocado
1 på babyspenat
1 näve valnötskärnor
1/2 dl valnötsolja
11/2 msk balsamico
Oliver
Flingsalt och svartpeppar

  • Rensa kycklingen på kött och skär i bitar. Skala och skär apelsin och avokado i bitar. Blanda allt med spenaten på ett fat.
  • Grovhacka och rosta valnötterna i en het stekpanna.
  • Gör en vinägrett genom att vispa ihop valnötsolja och msk balsamico, droppa över salladen.
  • Garnera med valnötter och oliver och smaka av med salt och peppar.
  • Servera direkt med ett gott bröd.

Kommentarer