Kycklingsallad med avocado och apelsin
"Igår kväll åt vi den här fräscha salladen. Jag tror att det är en sallad som vi kommer att äta flera gånger och framförallt i sommar. Vill man inte ha apelsin i byter man bara ut mot annan frukt beroende på säsong. Solmogna persikor är säkert jättegott till."
1 grillad kyckling
3 apelsiner
2 avocado
1 på babyspenat
1 näve valnötskärnor
1/2 dl valnötsolja
11/2 msk balsamico
Oliver
Flingsalt och svartpeppar
1 grillad kyckling
3 apelsiner
2 avocado
1 på babyspenat
1 näve valnötskärnor
1/2 dl valnötsolja
11/2 msk balsamico
Oliver
Flingsalt och svartpeppar
- Rensa kycklingen på kött och skär i bitar. Skala och skär apelsin och avokado i bitar. Blanda allt med spenaten på ett fat.
- Grovhacka och rosta valnötterna i en het stekpanna.
- Gör en vinägrett genom att vispa ihop valnötsolja och msk balsamico, droppa över salladen.
- Garnera med valnötter och oliver och smaka av med salt och peppar.
- Servera direkt med ett gott bröd.
Kommentarer
Skicka en kommentar