Chokladpaj...

"..till chokladälskaren. Inte den nyttigaste sorten, men inte heller något man äter varje dag. I receptet står det att man ska använda 70% choklad men ta en mörk sort som du tycker om. Jag använde Marabou´s mörka och det fungerade. Servera gärna med lite extra grädde. Jag ville istället bryta av med något sött, därför serverade jag sockrade hallon (frysta och tinade) med rivet limeskal till."


Pajdeg:
200 gram digestivekex
50 gram smör
50 gram mörk choklad
Chokladfyllning:
175 gram mörk choklad
175 gram osaltat smör
4 stora ägg
1 dl mörkt muskovadosocker
1 dl ljust muskovadosocker
2 dl vispgrädde
Topping:
1 dl vispgrädde
Florsocker
25 gram mörk choklad

Gör så här:
1. Krossa eller mixa digestivekexen tills de är jämnt smulade. Häll i en skål. Smält smör och choklad tillsammans och rör om tills det är slätt. Häll blandningen över kexkrosset och blanda ordentligt.
2. Häll blandningen i en form med löstagbar kant. Tryck fast i formens botten och en bit upp längs kanten. Ställ in i kylen.
3. Sätt ugnen på 175 grader. Fyllning: Smält choklad och smör, blanda tills det är slätt och ställ åt sidan en liten stund. Vispa samman ägg och båda sockersorterna tills det är tjockt och fluffigt. Vispa i grädden och vänd därefter ner smörblandningen.
4. Ta ut pajformen och häll i fyllningen. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter. Fyllningen ska precis stelna. Låt kallna innan pajen tas ur formen.
5. Topping: Vispa grädde med florsocker efter smak. Bred ut över den kalla pajen och avsluta med att hyvla över choklad. Klar att servera!!


Kommentarer