Kyckling, bulgur och yoghurtsås
"Idag skulle jag ju prova ett helt annat recept men allt fanns inte hemma. Istället blev det här kvällens middag."
Till 4 personer:
4 kycklingfileér (à 150 g)
1/2 lime
Flingsalt
Svartpeppar
Chiliolja och 1 klick smör
Sätt ugnen på 150 grader.
- Skölj limen i ljummet vatten och riv skalet.
- Krydda fileérna med salt, peppar och limerasp.
- Hetta upp stekpannan och i med olja och smör. Stek kycklingen runt om så att det blir en fin yta.
- Lägg över i ugnsform, pressa över lite limesaft och in i ugnen i 150 grader i ca 10 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
6 dl vatten
1 nypa salt
2,5 dl bulgur
1 lime
5 cm gurka
2-3 tomater
1 knippa bladpersilja
1 schalottenlök
Salt, peppar
- Koka upp vatten med salt. Häll i bulgur och koka på svag värme i ca 10 minuter.
- Skölj, kärna ur och skär gurka och tomater i små bitar.
- Grovhacka persiljan och finhacka löken. Blanda ihop allt i en skål. Pressa limesaft och smaka av med saft, salt och peppar.
- Lägg i bulgur och blanda ihop allt.
1,5 dl turkisk yoghurt
0,5 lime
Honung
- Lägg yoghurt i en skål.
- Riv lime och strö över yoghurten. Pressa ev. över några droppar limesaft.
- Ringla över lite yoghurt och smaka av med salt och svartpeppar.
Kommentarer
Skicka en kommentar