Kyckling, bulgur och yoghurtsås

"Idag skulle jag ju prova ett helt annat recept men allt fanns inte hemma. Istället blev det här kvällens middag."

Till 4 personer:
4 kycklingfileér (à 150 g)
1/2 lime
Flingsalt
Svartpeppar
Chiliolja och 1 klick smör

Sätt ugnen på 150 grader.
  1. Skölj limen i ljummet vatten och riv skalet.
  2. Krydda fileérna med salt, peppar och limerasp.
  3. Hetta upp stekpannan och i med olja och smör. Stek kycklingen runt om så att det blir en fin yta. 
  4. Lägg över i ugnsform, pressa över lite limesaft och in i ugnen i 150 grader i ca 10 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
Min egna Tabbouleh eller bulgursallad:
6 dl vatten
1 nypa salt
2,5 dl bulgur
1 lime
5 cm gurka
2-3 tomater
1 knippa bladpersilja
1 schalottenlök
Salt, peppar
  1. Koka upp vatten med salt. Häll i bulgur och koka på svag värme i ca 10 minuter.
  2. Skölj, kärna ur och skär gurka och tomater i små bitar.
  3. Grovhacka persiljan och finhacka löken. Blanda ihop allt i en skål. Pressa limesaft och smaka av med saft, salt och peppar. 
  4. Lägg i bulgur och blanda ihop allt. 
Yoghurtsås:
1,5 dl turkisk yoghurt
0,5 lime
Honung
  1. Lägg yoghurt i en skål.
  2. Riv lime och strö över yoghurten. Pressa ev. över några droppar limesaft.
  3. Ringla över lite yoghurt och smaka av med salt och svartpeppar.
Smaklig måltid!

Kommentarer