Färskostfylld lax med varm potatissallad

"Lördagsmys! Till kvällens middag drack vi ett gott vitt vin: Marigny-Neuf Sauvignon (nr 92012) 98 kronor. Vinet finns i det tillfälliga sortimentet men väl värt att prova."

Lax med färskost:
ca 600 g lax i 4 bitar
200 g färskost naturell
1 msk färsk, repad timjan
Saft och skal från en halv till en hel citron
Salt
Svartpeppar

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda ihop färskost, rivet citronskal och timjan. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  • Gör ett snitt/en ficka i varje laxbit och fördela oströra över varje laxbit.
  • In med laxen i ugnen i ca 20 minuter.

Potatissallad med haricots verts:
600 g delikatesspotatis
200 g haricots verts
2 msk olivolja + 3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk saft från citron
Färsk timjan
Flingsalt
Svartpeppar

  • Koka haricots verts i lättsaltat vatten i någon minut. Häll av vattnet.
  • Koka potatis och häll av vattnet när potatisen är klar.
  • Hetta upp en kastrull och häll i 2 msk olivolja. Lägg i potatis och haricots verts, blanda runt försiktigt medans det fräser på. Potatisen får gärna ta lite färg. Lägg över i serveringsskålen.
  • Gör en vinägrett på olivolja, vitvinsvinäger och smaka av med citronsaften. Häll vinägretten över potatisen, några nypor timjan och blanda runt alltihop.
  • Krydda med flingsalt och svartpeppar. Klart!

Kommentarer