Kycklinggratäng

"En lättlagad gratäng med smak av basilika. Koka pasta eller ris eller vad du vill servera till medan kycklingen blir klar i ugnen." 

4 st kycklingfiléer
2 tomater
1 kruka basilika
2 dl matlagningsgrädde
3 msk dijonsenap
2 dl crème fraiche
2 st vitlöksklyftor
Salt och peppar
2 dl riven ost
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Stek filéerna på båda sidorna i lite smör. Lägg över i ugnsform.
  • Skiva tomaterna tunt och finhacka alla basilikablad, lägg sedan på kycklingen.
  • Blanda senapen med grädden och crème fraichen. Riv eller pressa vitlöken och rör ner i senapsröran. Smaka av med salt och peppar. Häll i ugnsformen och strö över osten.
  • Ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter. Kontrollera att kycklingen är färdig.

Kommentarer