Rabarberkaka
Här kommer ett recepet på en enkel och mumsig rabarberkaka som doftar ljuvligt av nystött kardemumma vilket passar jättebra ihop med rabarberna.
Ingredienser:
100 gram smör
2 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemummakärnor
2 msk mjölk
200 gram rabarber
1 msk potatismjöl
1,5 msk strösocker
50 gram vit choklad
Gör så här:
- Smält smöret, ställ åt sidan och låt svalna lite grann. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en kakform.
- Vispa ihop ägg och socker. Vänd ner vetemjöl, bakpulver och nystött kardemumma och rör ihop. Tillsätt smör och mjölk, blanda ihop och häll smeten i kakformen.
- Ansa och skär rabarberna i cm-tjocka skivor. Blanda rabarberna med potatismjöl och strösocker. Lägg rabarberskivorna jämnt över kaksmeten, riv över vit choklad.
- Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter, eller tills kakan är klar.
Kommentarer
Skicka en kommentar