Rabarberkaka

Här kommer ett recepet på en enkel och mumsig rabarberkaka som doftar ljuvligt av nystött kardemumma vilket passar jättebra ihop med rabarberna. 



Ingredienser:
100 gram smör
2 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemummakärnor
2 msk mjölk
200 gram rabarber
1 msk potatismjöl
1,5 msk strösocker
50 gram vit choklad

Gör så här:

  1. Smält smöret, ställ åt sidan och låt svalna lite grann. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en kakform. 
  2. Vispa ihop ägg och socker. Vänd ner vetemjöl, bakpulver och nystött kardemumma och rör ihop. Tillsätt smör och mjölk, blanda ihop och häll smeten i kakformen.
  3. Ansa och skär rabarberna i cm-tjocka skivor. Blanda rabarberna med potatismjöl och strösocker. Lägg rabarberskivorna jämnt över kaksmeten, riv över vit choklad.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter, eller tills kakan är klar. 


Kommentarer