Müsli

"Snart är det dags för lite välbehövlig semester. Då är det extra gott med långa frukostar. Läsa tidningen i lugn och ro, ingen stress, måste inte iväg. Helt enkelt så skönt! Egengjord müsli passar ju alldeles jättebra då. Det känns på något sätt lite extra lyxigt att hälla över filen eller yoghurten."


Ingredienser:
7 dl havregryn
2 dl rågkross
1 dl hela linfrön
2 dl solroskärnor
2 dl pumpakärnor
200 g grovhackade nötter
1,5 dl vatten
3 msk flytande honung
200 g torkad frukt eller bär (Jag använde russin och torkade tranbär)


Gör så här:
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Blanda ihop allt utom vatten, honung och frukt/bär i en långpanna.
  • Rör ihop vatten och honung och ringla ner i långpannan. Blanda runt ordentligt tills allt är "blött". Rosta müslin i nedre delen i ugnen i ca 15-20 minuter, rör om då och då. Blandningen ska kännas torr.  
  • När några minuter återstår blanda i frukten/bären och in i ugnen ytterligare några minuter.
  •  Låt müslin kallna och häll sedan över i glasburk.

Kommentarer