Lammfärskebab på spett

"Det är mycket Medelhavsinspirerad mat i vår familj just nu. Eller kanske inte bara just nu, utan allt som oftast men det blir mer olika slags sallader och röror nu på sommaren. Medelhavsmat är som mat ska vara, inte så krånglig att tillaga, fräscha råvaror och goda smaker. I alla fall i mitt tycke och smak. Ikväll äter vi lammfärskebab på spett med couscoussallad, tzatziki och grillat pitabröd."

Ingredienser till 4 personer:
500 g lammfärs
1 ägg
Rivet skal från 1 citron
2 rivna vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm torkad oregano
1 krm spiskummin
1 krm svartpeppar
1 näve hackad persilja

Gör så här:
  • Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet. Tänk på att inte överarbeta färsen för då blir den tråkig.
  • Dela färsen i lagom stora mängder. Forma till avlånga korvar och trä på träspett.
  • Grilla spetten i ca 10 minuter eller tills dom är klara.

Kommentarer