Mors Dag

"Idag bjuder jag finaste familjen på rabarberpaj. Rabarbern hämtade jag i trädgårdslandet. Jag provade ett nytt smulpajsrecept med kokos. Det blev ett krispigt täcke och kokosen passade bra ihop med rabarberna."


Ingredienser:
Rabarber
2 msk potatismjöl
0,75 dl strösocker

Smuldeg:
3,5 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
1 dl strösocker
150 gram smör

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 225°C. Ta fram smöret till smuldegen så det hinner bli rumsvarmt.
  • Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor och lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjöl och strösocker. 
  • Blanda vetemjöl, strösocker och kokos i en bunke.
  • Tillsätt smöret skuret i mindre bitar. Finfördela smöret med händerna till en grynig massa eller använd elvisp. Fördela smuldegen jämnt över rabarbern.
  • Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 225°C i ca 20 minuter.
  • Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Kommentarer