Kantarellsoppa

"Idag blev det ett bakslag i våren. Snöslask, rusk och halkvarnaren på bilen gick igång imorse klockan 7. Kallt in i märgen och vad passar väl då om inte en het soppa. I det här receptet ska det vara kantareller men har ni en annan favoritsvamp är det bara att byta ut."

Ingredienser, till 4 personer:
4 hg kantareller
2 schalottenlökar 
1 msk smör
2 dl vitt vin eller matlagningsvin
1 msk kycklingfond
8 kvistar repad, färsk timjan
4 dl mjölk
4 dl grädde, fungerade utmärkt med Mildas 4% 
Salt & vitpeppar

Gör så här: 
1. Skala och hacka löken.
2. Smält smöret i en kastrull och fräs svampen tillsammans med löken.
3. Tag upp hälften av kantarellerna och lägg dem åt sidan till serveringen.
4. Slå på vinet i kastrullen och koka upp.
5. Tillsätt kycklingfond, timjan, grädde och mjölk. Låt småsjuda ett par minuter.
6. Mixa med stavmixer till en slät soppa. Koka upp på nytt.
7. Smaka av med salt och vitpeppar.
8. Servera soppan varm i skålar och toppa med kantareller.


Kommentarer