Torsk med ägg- och persiljesås

"Här kommer receptet på onsdagens middag!"

Till 4 personer behövs:
600 g torskfilé eller annan vit fisk

Ägg- och persiljesås:
3 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 tärning fiskbuljong eller fiskfond efter smak
1 dl grädde, valfri fetthalt
2 msk smör
Vitpeppar och salt 
3 msk finhackad persilja
2 hårdkokta, hackade ägg

1. Vispa ut mjölet med vattnet i en kastrull. Tillsätt sedan buljongtärning, grädde och smör. Koka upp under omrörning och låt koka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Späd med mer grädde om det behövs.
2. Lägg ner fiskbitarna och sjud ytterligare cirka 5 minuter på svag värme.
3. Strö över hackad persilja och ägg och låt allt bli genomvarmt. Servera med t.ex. potatis och grönsaker.

Kommentarer