Pasta med lammfärsröra

"En variant av köttfärssås. Familjens omdöme: Jättegott!"

Ingredienser:
2 vitlöksklyftor
1 röd lök
10 cm zucchini
Rosmarin, torkad eller färsk, efter smak
500 gram lammfärs
1-2 msk kalvfond
Ev. 1-2 dl rödvin
1 fp finkrossad tomat
Salt och peppar
1 näve svarta oliver

Tillbehör:
Chevré
Pasta

Gör så här:
Skala och riv eller hacka vitlöken. Skala och grovhacka rödlöken. Skär zucchinin i små tärningar. Hetta upp en gryta, häll i olivolja och lägg i lök och zucchini. Krydda med rosmarin. Fräs alltihop utan att det tar för mycket färg. Lägg i lammfärsen, blanda runt och stek. Häll i fond, ev. rött vin och krossade tomater. Puttra under lock, ju längre desto godare. Krydda med salt och peppar. Späd med vatten om röran blir för tjock. Lägg i svarta oliver innan serveringen.
Servera med pasta och smula över chevré!

Kommentarer