Äppelpaj

"Vi hade middagsgäster i helgen och till efterrätt bjöd vi på äppelpaj. En söt paj med knäckigt täcke.


Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform, ca 26 cm i diameter med lite smör.
Skiva 5-6 äpplen i tunna klyftor och lägg i formen. Strö över 1 tsk kanel.
Smält 100 gram smör och låt svalna.
Blanda ihop 2,5 dl socker, 150 gram vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker och en nypa salt. Rör sedan ner det smälta smöret och 1 uppvispat ägg.
Bred ut blandningen över äpplena och platta till. Pudra över lite kanel.
In i ugnen i ca 40 minuter, pajen ska bli gyllenbrun.
Servera med vaniljsås eller vaniljglass!


Kommentarer

  1. Jag kan intyga att den var supergod!

    Vi ska ha fest på jobbet och jag tänkte bjuda på din goda sallad, kan jag be och få receptet? Tack för en rolig och "god" kväll. Kram Sara

    SvaraRadera

Skicka en kommentar