Tulpaner, fruktsallad och pannkakor


Årets första tulpaner, alldeles krispiga och lite "våriga". Så härligt!! 
Dagens lunch/brunch bestod bl.a. av frukostpannkakor och yoghurt med frukt och honung.

Evas frukostpannkakor:

Ta fram 2 skålar. Häll i 2,5 dl filmjölk, 1 ägg och 1,5 msk smält smör eller margarin i den ena skålen. Vispa fluffigt!
Blanda ihop 2,5 dl vetemjöl, 1/2 msk socker, 1 tsk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver och 1 nypa salt i den andra skålen. Häll mjölblandningen i filmjölksblandningen och rör ihop allt. Låt stå några minuter.
Hetta upp en stekpanna och stek små pannkakor.
Idag äter vi "pannkisarna" med fruktsallad och honung.
Andra att servera till:
T.ex. sylt, socker eller lönnsirap. Ibland har jag också haft i blåbär i smeten eller rivet äpple och kanel.
Ta helt enkelt det som just ni tycker är gott.



Lägg upp grekisk eller turkisk yoghurt i en skål. Lägg på färsk fruktsallad och nötter, ringla över honung.
Gott, fräscht och nyttigt!
 
        Grekinspirerat fast med turkisk yoghurt 


Kommentarer