Långkok

Jag tycker om att göra köttgrytor, sådana där som ska puttra länge på spisen. Man kan ha i lite vad man känner för och det sköter sig själv på spisen.
Här är receptet på dagens gryta:

Jag använder 8 hg grytbitar av nötkött.
Bryn köttet i smör i en gryta. Krydda med salt och peppar. Skala och grovhacka en gul lök, en palsternacka och två tomater. Ner med allt i grytan.
Häll i 3-4 msk oxfond med smak av rödvin och häll på vatten så att det täcker köttet. Lägg i tre lagerblad. Koka i 1,5-2 timmar. Om det behövs fyll på med vatten under tiden som det dunstar bort. När köttet faller isär är det klart. Häll i ca 2 dl matlagningsgrädde och red av med majzena om det behövs. Smaka av med salt och peppar. Hacka en näve persilja och blanda ner i grytan precis före servering.
Servera med t.ex. ris eller potatis och en sallad.

Kommentarer