Isabelles kladdiga chokladmuffins
"De här muffinsarna bakar dottern då och då, speciellt när hon är chokladsugen och extra hackad choklad i smeten gör de ännu "chokladigare". Kladdkaka i mindre format."
Grundreceptet räcker till 15 muffinsar och ser ut så här:
100 g smör eller margarin
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
Grundreceptet räcker till 15 muffinsar och ser ut så här:
100 g smör eller margarin
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt övriga ingredienser, blanda sist i fettet.
Fördela smeten i muffinsformar, fyll inte mer än 3/4. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, (muffinsarna ska vara lite kladdiga).
Din dotter verkar verkligen vara begåvad!
SvaraRadera