Lax i ugn med citron och dill

Lax i ugn med räkröra och örtslungad potatis.


4 personer
Ingredienser:
Lax:
600 g lax i bit
Flingsalt
Citronpeppar
Färsk dill
Citron

Räkröra:
2 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
1-2 msk valfri rom
1 dl räkor
Färsk dill
Citronsaft
Salt och peppar

Potatis
1 klick smör
Färsk gräslök
Färsk dill

Gör så här:
1. Räkröra
Blanda ihop ingredienserna till räkröran och smaka av med citronsaft.
Ställ kallt till servering.

2. Potatis
Koka potatis och häll av vattnet.
Smält en klick smör i en kastrull, vänd ner potatisen och klipp över örter.
Blanda runt.

3. Lax
Sätt ugnen på 200 grader.
Krydda laxen med flingsalt och citronpeppar.
Lägg laxen på bakplåtspappersklädd plåt och
in i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
Klipp över dill och riv citronskal och strö ut över laxen.

Kommentarer