Blåbärskaka med smak av lime

"Varsågoda! En kaka som blir godast med färska blåbär förstås, men frysta går också väldigt bra. Kakan gick åt i ett nafs."

Ingredienser:
100 gram smör eller margarin
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk rivet limeskal
3 msk limesaft
2 dl blåbär

Garnering:
Florsocker
Rivet limeskal
Blåbär

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 200 grader och smörj en form, gärna med avtagbar kant.
  • Smält margarin eller smör. Rör ihop tillsammans med ägg, socker, mjöl, vaniljsocker, limesaft och limeskal. Lägg i blåbär och blanda runt försiktigt. Häll i formen.
  • Ställ in i ugnen i 20 - 25 minuter. Ta ut kakan och låt svalna.
  • Lägg över kakan på serveringsfat. Pudra över lite florsocker. Garnera med några blåbär och riv över lite limeskal. Servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass. (Idag ringlade jag istället över glasyr, toppade med blåbär och rivet  limeskal och serverade kakan så.)

Kommentarer

  1. Hej! familjen är sugen på blåbärskaka, detta recept måste vi prova. Vi kommer hem från vår semester i mitten av augusti. Då kommer vi gärna förbi och hälsar på : ) kram Sara

    SvaraRadera

Skicka en kommentar