Vegetarisk gratäng

Jag äter mer och mer vegetarisk mat och idag har jag använt vegansk färs för första gången och det är gott. Så det fick bli en grönskaksgratäng med färs och fetaost till middag.


Ingredienser:
1 aubergine
1 zucchini
Salt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
100 g champinjoner
1 morot
300 g vegansk färs
1,5 msk tomatpuré
1 msk torkad oregano
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
Chiliflakes efter eget tycke
1/2 dl persilja, använde fryst
1 fp finkrossade tomater
1 dl vatten
Salt
Svartpeppar

250 g keso
200 g fetaost
Rostade pumpakärnor
Ruccola

Gör så här:
Skiva aubergine och zucchini i cm-tjocka skivor.
Lägg skivorna på hushållspapper, strö över salt och låt det ligga och dra ur vätska i ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 200 g och smörj en gratängform med lite olja.
Hacka gul lök, riv vitlök och skiva champinjoner, stek i lite olja.
Fyll på med riven morot och färs.
Tillsätt tomatpuré, kryddor, persilja och tomater, blanda runt.
Häll över vatten och låt det puttra på en stund.
Smaka av med salt och peppar och ev. övriga kryddor.
Mosa fetaost och blanda med keso och svartpeppar.

Lägg aubergine och zucchini i botten på gratängformen.
Fyll på med färsröra och toppa med kesoröra.
In i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Strö över rostade pumpakärnor och rejält med ruccola.

Kommentarer