Rostad tomasoppa

I det här receptet rostas tomater och lök i ugnen och görs sedan klar i mixern. Ev. behöver soppan ett uppkok beroende på hur mycket vatten som tillsätts. 
Jag använder olika sorters tomater i olika färger.


Gör så här:
1/2 kg tomater
1 gul lök
1 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
Torkad oregano
Torkad timjan
Flingsalt
Svartpeppar
Ca 1 dl vatten
1/2-1 msk balsamvinäger

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela tomat, lök och vitlök och lägg i en ugnsform.
Ringla över olivolja och krydda med oregano, timjan, salt och peppar.
In i ugnen i ca 25 minuter.
Häll över allt en mixer.
Tillsätt balsamvinäger och mixa.
Späd med vatten om soppan är för tjock.
Smaka ev. av med mer balsamvinäger, salt och peppar
Häll över soppan i en kastrull och låt koka upp.
Toppa soppan med grovt riven parmesan och basilika.

Kommentarer